maanantai 7. lokakuuta 2013

KURKISTUS KEHOON...

 
 
Hei!
 
Tässä nyt muutama kuva projektista josta taisin aiemmin mainita silloin kun laitoin kuvia topsy-puikoista tehdyistä luurangoista. 
 
Tässä eskareiden kanssa toteutettu projekti "hieman syvemmälle" aiheeseen...
Jaoimme lapset neljään ryhmään ja he toteuttivat tämän ryhmätyönä. Arvoimme ryhmästä sen, jonka ääriviivat piirretään isolle kartongille.
 
Ennen askartelua pidin pienen alustuksen aiheeseen, käyttäen ihmisen kehosta kertovia kirjoja ja valkotaulua johon piirsin kehoa sitä mukaa kun sitä käytiin läpi - lähinnä sitä mitä sisällämme on...
Pohdimme yhdessä miten ruoka kulkee lävitsemme ja samalla esitin esillä olevista materiaaleista mikä voisi olla ruokatorvi (pilli) mahalaukku, paksusuoli, ohutsuoli jne.  Lapset saivat muuten kyllä suunnitella työtä aika vapaasti mutta pyrin seuraamaan, että he kuitenkin tekisivät kutakuinkin sinne päin jotta oppisivat kehosta oikeita asioita.
 
Lapset olivat projektista aivan innoissaan. Styroxpalleroista tuli aivot, massapalloista silmät, kuplamuovista keuhkot, pillistä ruokatorvi sekä henkitorvi. Mahalaukun lapset leikkasivat kankaasta, paksusuoli huopasuikaleesta, ohutsuoli langasta. Puutikuista tuli luita joita osa innostui liimaamaan runsaan puoleisesti ;-) ja onhan niitä meissä, hyvänen aika! Ja sydänhän piti laittaa paikalleen. Tutkimme kyllä, että sydän ei ole oikeasti sydämen muotoinen mutta siitä huolimatta moni halusi tehdä sen sydämeksi mikä on kyllä ihanaa... Muovilätkistä tuli munuaiset ja kankaasta tai pahvista maksa....ja haima....saattoi osalta jäädä kokonaan pois sillä lapset innostuivat kuka mihinkin.... kun lapset keksivät sitten, että tämähän keho toimii ja olihan sitten pakko piirtää myös ulosteita. Ja jalkoihin villasukat! ;-D
 
Punainen lanka oli verisuonia ja ohuen ohut vihertävä hermostoa varten, jota jotkut vähän kiinnittivät työhön. Kokonaisuus tuli myös hieman haastavaksi toteuttaa ja lapset pikku hiljaa kovasti työskenneltyään alkoivat väsyä... joku eskari totesikin, että hauskaa mutta onpa raskasta!
 
Uskon, että lapsilla jäi silti monta asiaa mieleen ja hauskaa meillä ainakin oli! Ennen en ole vastaavaa toteuttanut lasten kanssa ja haluan kyllä tehdä sen vielä omien lasteni kanssa kotona.
 
Mutta nyt muutama kuva ja meikä lähtee taas nukkumaan! ;-) Olikohan tuo sepostus tässä yllä nyt yhtään selvää vai mitä. Toivottavasti!
 
ps. Olin muuten Heurekan Body Worlds näyttelyssä ja se oli ihan mykistävä!
 
PIDETÄÄN HYVÄÄ HUOLTA OMASTA KEHOSTA! Ja mielestä kanssa!
<3 Rina
 
 
Ei kommentteja: