sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Keppimobile-lyhty


Kepistä lisää asiaa! :-D
 
Tässä parin viime viikon uurastusta... Olemme askarrelleet kepeistä ja kävyistä mobilen, johon liittäneet pilttipurkista koristellun tuikkukipon.
 
Tähän hommaan tarvitsee erikokoisia keppejä. Minä laitoin ne valmiiksi eri astioihin ja pyysin lapsia sitten valitsemaan yhden ison ja kolme pientä, sekä kolmisen käpyä. Nämä maalattiin pullomaaleilla.
Tämän jälkeen lapset sai liisteröidä pilttipurkin ja kiinnittää siihen erivärisiä silkkipaperin paloja, jonka päälle myös kerros liisteriä. Tuikkukipot kuivuivat hetkessä kuivauskaapissa.
 
Työn kokoamisvaiheessa tarvitaan aikuisen apua, sillä kävyt ja kepit on liimattu kuumaliimalla ja myös narun sitominen on vähän hankalaa monelle lapselle. Tuikkukippoon tein rautalangasta sangan joka myös metallilangalla sidottiin yläkeppiin.
 
Mutta kuvia, niin tämä kaikki sepostus ehkä tekee jotain järkeä! Kuvat saattavat olla hieman epätarkkoja, ne kun on kännykällä otettu. Kamerani temppuilee harva se päivä niinpä kuvien ottaminen on kutakuinkin yksinomaa nyt kännykällä otettava... haaveilen kyllä uudesta kamerasta!
 

 
valmis mobile-lyhty


keppien maalaus


kuumaliimalla kepit ja kävyt kiinni toisiinsa

tuikkukippojen koristelu, liisteri + silkkipaperi, so simple!

valmiita tuikkukippoja

valmiita mobile-lyhtyjä päiväkodin terassilla... piakkoin siirtyvät koteihin
 


 
 
 
Mutta nyt meitsi lähtee nukkumaan! Innostavia askarteluhetkiä ja piakkoin toivottavasti lisää!
 
LEPPOISAA LOKAKUUTA!
 
<3 Rina


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan uskomattoman ihana blogi! Työkaveri vinkkasi tästä ja olen sen jälkeen lueskellut tätä monta kertaa. Mielettömän hienoja askarteluja olette lasten kanssa tehneet. Kiitos kaikista ideoista ja askartelun iloa edelleen sinulle. :)

-Kaisa

Rina kirjoitti...

Hei Kaisa!
Nyt vasta huomasin kommenttisi...Iso kiitos palautteesta, ihana kuulla, että pidät sivusta ja toivottavasti olet löytänyt sopivia ideoita!

Nyt en ole ehtinyt päivittää sivua vaikka matskua olisi, kun mulla on toinen projekti meneillään: toiminnallinen joulukalenteri, siitä lisää fb-sivulla Koska Rakastan, tervetuloa! ;-)

Ja sinulle myös luovuuden iloa, pidetään siitä kiinni! :-D
t.Rina

Laetitia Fourali kirjoitti...

Je découvre ton blog, et j'adore! Il te ressemble, à la fois simple et recherché, nostalgique et joyeux, réfléchi et enfantin,...
Bravo!!!
Laetitia