sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

TULEVAISUUDEN TAITEILIJOITA (akryylimaalausta)


 Heipskukkuu!

Nämä kuvat haluan jakaa kanssanne ja rohkaista hankkimaan lapsille/lapsillenne canvastaulupohjia ja akryylimaalit! VOI NÄITÄ IHANIA PIENIÄ TAITEILIJOITA!!!! Näiden töiden tekemistä seuratessa olen ollut niin onnellinen! On ollut lahjaa saada seurata pienten taiteilijoiden uppoutumista omaan maalaukseensa!

Olen pitänyt tänä talvena ensimmäistä kertaa ns. taidekerhoa päiväkodin lapsille, jossa olemme päässeet kokeilemaan juttuja joita päiväkodissa emme muuten ole päässeet tekemään. Vuokratilat ovat mahdollistaneet erilaisen tekemisen ja antanut ihanan rauhallisen miljöön taidetoiminnalle.

En ohjeistanut lapsia muuten paljoa työskentelyssä kuin kerroin materiaaleista ja sanoin, että antaisimme kaikille oman taiteilurauhan.... Asettelimme maalaustelineet niin, että jokaiselle syntyi oma rauhallinen pieni tila työskentelyyn. Ennen aloittamista näytin paperiarkkeja käyttäen kuinka moni taulu/työ koostuu kerroksista, on tausta jonka päälle maalataan muita "kerroksia" jolloin työhön tulee syvyyttä. Näytin esimerkkikuvia.

Minä ja työkaverimme tarjoilimme lapsille värejä paletille joita he tulivat toivomustensa mukaan hakemaan, pyytämään. Taustan he saivat maalata käyttäen tuputussientä ja sitten ottaa pensselit käyttöön heti kun haluavat. Toimimme hissukseen ja taustalla soi klassinen musiikki.

Tässä neljä-viisivuotiaiden lasten upeita taidetöitä...
  Tämä poika oli aivan tohkeissaa! Kun laitoin klassisen musiikin soimaa n, hän hihkaisi "tekee mieli tanssia!" ja nosti takajalan ylös ja maalasi hetken yhdellä jalalla seisten tanssija-asennossa! ;)  Hetkeä myöhemmin työn edetessä hän totesi "Tämä työ on valmis ensi viikolla!" :D


                                            Viisivuotiaan tytön maalaus "kaatunut puu"! Tämän poika oli maalaamisessa aivan elementissään! Oli NIIIIIN ihanaa seurata hänen intoaan ja otettaan pensselistä ja siveltimen varmaa, luonnollista käyttöä. Hänen työnsä kävi läpi monia väriskaaloja kuten tässä näkyy....kylmistä lämpimempiin väreihin...aivan upeat sävyt kummassakin kuvassa. Hän hädin tuskin malttoi työskentelyä lopettaa... 

 


Valmis työ... (joka harmi kyllä, huomasin nyt, on vinossa ja sivussa näkyy siivu toisen lapsen maalausta)EIKÖ OLE UPEITA TÖITÄ!?!! Minkä tahansa näistä laittaisin seinälle!  Lapset saivatkin nämä sitten kotiinsa ja kyllä vanhemmatkin olivat hämmästyneitä lastensa töistä.

Lapset ovat ihania taiteilijoita! Kaikki nämä 4-5v. lapset tekivät tässä elämänsä ensimmäiset taulunsa!: D Minulla oli suuri ONNI seurata tätä prosessia ja heidän estotonta työskentelyään. Lapset ovat luovia ja se, että he saavat vapaasti maalata vesiväreillä tai tässä tapauksessa akryylimaaleilla on jotain huikeaa. Tässä maailmassa, jossa yhä enemmän erilaiset tietokonepelit tms. valtaavat tilaa meidän täytyy myös tarjota lapsille mahdollisuus oman luomiseen ja voin todeta, että maalaaminen on asia, johon uppoutuu yksi jos toinen!  Antakaa lapselle vaikka synttärilahjaksi taiteiljan tarvikkeet !  ;)  Ja hei, kokeilkaapa itsekin...! 


Sydämestä sormenpäihin ja takaisin,
Rina

Ei kommentteja: