sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Grafiikka: metalliuurrepainanta
Hello!

Nyt lisää grafiikkaa, jossa olen kyllä ihan aloittelija. Tämä enkeli tässä ihan ihka ensimmäinen kokeiluni päivää ennen kuin ohjasin tätä jo lapsille! ;)  Mutta yksinkertaistahan tämä on vaikka en tiedä toteutinko tekniikkaa ihan kaikkien sääntöjen mukaan, mutta ilahduttavia töitä kyllä syntyi ja tästä etenkin minulla heräsi mielenkiinto vielä oppia lisää.

Tätä eräänlaista taipuisaa kuparilevyä -linoleumlevyä (?)- myydään askartelukaupassa 28 eur/ 25 arkkia.  Kaiversimme pehmeän alustan päällä eräänlaisilla puikoilla levyyn ensin kuvan, aivan kuten styroxin kanssa aiemmin tehtiin. Kun kaiverrus valmis, levitetään väri ja painetaan painotelaa käyttäen. Me käytimme väreinä peitevärejä/pullovärejä.

Harmillista, että en voi paljon muuta tästä kertoa mutta ei kaikkea tarvitsekaan aina tietää kokeillakseen. Siinä oppii ja lapsille tämä oli myös riittävän yksinkertainen tekniikka, että hyvin jaksoivat. Myöskin tämä linoleumlevy jota käytimme on sen verran ohutta ja taipuisaa, että lasten voima riitti sen kaivertamiseen.

Mutta täshä nyt kuvia...


Viisivuotias poika joka kaiversi tämän yllä olevan auton oli aivan haltioissaan omasta työstään, ihmetteli, että miten siitä saattoi tulla niin hieno! Ei syyttä, se on upea ja värisävyt ihania!  Työn valmistuttua hän kävi ihailemassa sitä monen monta kertaa ja oli aivan ihanaa nähdä lapsen into uuden oppimisesta ja luovuuden löytämisestä... tässä vielä yksityiskohta hänen työstään, upeasti tuli eräänlaista "rihmastoa"

ja vielä kahdesta muusta työstä kuvaa...
Mahtavinta tässä tietysti on se, että samalla kaiverruksella voi painaa monen monta kertaa.

Oletko sinä jo kokeillut tätä? Saa antaa vinkkejä ja kertoa omista kokemuksista! :D

Luovuuden ilolla,
Rina

Ei kommentteja: