maanantai 9. syyskuuta 2013

LUURANKO-ASKARTELU

 
Hu-huu!
 
Olemme päiväkodissa lasten kanssa pohtineet kehoa näinä viikkoina. Piirrettyämme omakuvan, olemme puolestaan tutkineet kirjojen avulla sitä, mitä kaikkea on sisällämme...  Aamupiirissä avasinkin hieman aihetta tuomalla muovihanskan. Heilutin sitä ilmassa ja totesin, että eihän meidän käsi ole tällainen - tyhjä kuin muovihanska, jonka jälkeen tunnustelin omaa kättäni ja kehotin myös lapsia näin tekemään... mitä se kova ihon alla on?  Mitä kaikkea on esim. käden sisällä, ja näin pääsimme luihin, niveliin, lihaksiin, verisuoniin jne. Käsitellessämme aihetta eteenpäin, keksin, että voin ottaa saman hanskan aamupiirissä uudestaan ja käyttää vanupuikkoja "luina" jotka voin työntää hanskojen "sormiin" ja sitten ottaa jotakin kangasta esim. lihaksiksi, ja narua verisuoniksi jotka työnnän hanskan sisään näin havainnoillistaen asiaa.
 
Tämä luuranko askartelu on osa keho-teema askarteluja ja niistä tuli niin persoonallisia, että joka kerta kun niitä katson, ihan hymyilyttää! Ihania ovat, eikö, jokainen erilainen, aivan niin kuin me!
 
Materiaalina oli yksinkertaisesti kartonki, vanupuikot ja erikeeper, sekä valkoista paperia ja musta tussi pääkalloa varten. Sakset tarvitsee vanupuikon pätkimiseen pienempiä luita varten. Lapsista tämä askartelu oli myös hauska. Olin tehnyt yhden luurangon malliksi, josta lapset saivat ottaa mallia. Joillekin työn hahmottaminen oli haastavampaa mutta se ei haittaa, jokaisesta tuli ihanan erilainen.
Yksi poika askarteli kaksi kertaa tätä samaa ja hänelle ehdotinkin, että voi keksiä esim. jonkin eläimen tai hahmon luurangon ja tehdä oman mielen mukaan. Voisikin olla hauska joskus kokeilla ötököiden, dinosaurusten ym. luurankoja.
 
Mutta tässä nyt näitä tekeleitä viime viikolta!
 
  
Tässä vasemmasta työstä poika totesi " En osaa tehdä tavallista luurankoa, tämä on palomiehen luuranko!" ;-D Ja oikealla poika halusi tehdä pahiksen luurangon!  

 

 
Tämä askartelu sopii hyvin lapsille näin kehoon tutustuttaessa tai myöskin, jos mielii askarrella Halloweenin aikaan!
 
Eskareiden kanssa lähdenkin vielä kokeilemaan jotakin mitä en ole ennen tehnyt. Olemme piirtäneet pahviin 4 lapsen rajat (jaoimme eskarit neljään eri ryhmään, 3 lasta aina työskentelee yhdessä, eli 4 kehoa) ja he pääsevät pohtimaan ja rakentamaan enempi kehoa sisältä....  mielenkiinnolla odotan tätä!  Mutta siitä lisää kun pääsemme projektissa eteenpäin! ;-D
 
Kyllä me ihmiset vaan ollaan elintoiminnoiltamme ja muutenkin aikas ihmeellisiä!
 
Iloa sinne puolelle ruutua ja ihastuttavaa viikkoa!
 
<3 Rina


Ei kommentteja: