maanantai 8. huhtikuuta 2013

AMERIKKA (jatkoa) 
Hello!
 
Koitetaanpa purkaa nyt loputkin tavarat maailmanympärysmatkaltamme, viikot jo vierii niin! :-D
(Jos et ole nähnyt  kahta kolmea aiempaa postausta, kannattaa kurkata, nämä liittyvät toisiinsa!)
 
 
Päivä 2
 
Inkkaripäivän jälkeen vietimme päivän in the Wild Wild West - being cowboys! Montaa kuvaa minulla ei ole tästä.  Käytimme tässä myöskin kirjallisuutta hyväksi.
 
Päivällä oli muutakin ohjelmaa niin toiminnallinen osuus Cowboy-päivänä oli
- sheriffitähtien askartelu
- hevosekenkä heitto
- rivitanssia! ;-)
- tein lasson oikeaoppisesti netistä löytyvän videon ohjeistuksella ;-) mutta ei se oikein toiminut ja
  vähän hankala pienempien kanssa.... voisi olla hauska isompien synttäreillä!
- kiva idea olisi ollut myös harrastaa vesipyssyllä tarkkuusammuntaa mutta sekin enempi kesäaikaan
  sopiva
 
 
 
 
Lapset tuputtivat maalilla tähdet, itse kirjoitimme Sheriff niihin kun olivat kuivuneet.
 
Hevosenkengän heitto... Pahvirulla teipattu lattiaan ja pahvista nopeasti leikattu hevosenkengät.
Toimi hyvin!
 
 
 

 
Päivä 3 ja 4: Hollywood and the Oscars
 
Pääsiäisen lähestyessä teimme kolmantena päivänä retken Sampo nukketeatteriin, joka on aivan ihana paikka. Olen siellä lapsiryhmän kanssa ollut nyt kolmesti, ja joka kerta on ollut hyvä. Tykkään miten ohjelma on rakennettu: on loruilua, laulua, elävää musiikkia ja tietysti nukketeatteria. Näyttelijät ovat ammattilaisia. Tästä tulikin nyt ihan mainos-spiikki!
 
Niin kun tämä reissu oli tiedossa, leikimme menevämme Hollywood Chinese teatteriin, koska mehän oltiin Ameriikassa! Teatterireissuun meni aikaa sen verran, että kolmantena päivänä ei paljoa muuta tapahtunutkaan.
 
Mutta perjantai! Voi hauskuutta! Meillä oli ensimmäistä kertaa Oscar-gaala! Mokoma unohdin kamerani sinä päivänä kotiin niin saatte nyt vaan enimmäkseen kuvitella!
 
Lapset ja aikuiset juhlavaatteissa, punainen matto... Katsoimme videotykillä lastenelokuvan, jonka jälkeen palkitsimme jokaisen lapsen Oscarilla! Työkaverillani sattui olemaan oikea (siis ostettu koriste) Oscarpysti. Edellisenä päivänä bussissa saimme idean keksiä jokaisesta lapsesta jotakin mistä hän saa Oscarin ja näin jokainen asteli vuorollaan pitkin punaista mattoa "vastaanottamaan" oman vuoden hiihtäjä/askartelija/ilopilleri jne. maininnan ja sai Oscarin käteensä valokuvan ottamisen ajaksi. Youtubesta soi Oscar gaalan virallinen musiikki - oikea fanfaari! JA VOI! Tunnelma oli huikea! Silmät kosteina seurasin lapsia kuinka he astelivat pitkin punaista mattoa, osa ujona, osa juosten tai hypellen ja näki, että monelle se merkitsi paljon... Mietimmekin, että tästä saattaa tulla vuotuinen perinne! Meidän pitäisi useammin lapsille yhtä lailla kuin aikuisten kesken osoittaa kannustetta! Mistä sinä voisit saada oman Oscarin? Entä kenelle voisit sellaisen antaa?
 
Oscar-gaalan päivän askarteluna oli seuraava! Juhlavaatteiden päälle essut ja eikun maalin kanssa hääräämään. Jokainen lapsi sai oman Walk of Fame tähden johon painettiin oma käden jälki. Walk of Fame tekstin alle kirjoitin "Vuoden Ilopilleri" tai mikä se kenenkin kohdalla sitten olikin.
 


 
Tässä päiväkodilla seinään laitettuna meidän oma Walk of Fame !  Amerikan matkailumme päättyikin Oscar gaalaan.
 
Seuraavaksi Venäjältä maatuska-askartelua!
 
<3 Rina

 
 
Ei kommentteja: