lauantai 16. helmikuuta 2013

KUPPI TEETÄ

 
 
  
 
 
Bonjour!
 


Kokeilin tänään juttua jonka näin vanhassa Ihana-lehdessä (2/2012). Elikä decoupage tekniikan käyttöä posliinimukiin.... Lehden jutussa oli käytetty tietynlaista decoupage-lakkaa mutta käytyäni askartelukapassa ostamassa mukeja ja lakkaa, suositteli myyjä tätä Deka Lakkaa (heillä ei ollut erityistä decoupage lakkaa)

TARVIKKEET:
posliinimuki
servetti/servettejä
sakset
deka-lakkaa
pensseli
uuni

TYÖVAIHEET:
1. Suunnittele ja leikkaa servetistä haluamasi palat. Irrota leikkauksen jälkeen servetistä
    päällimmäinen kerros.
2. Sivele pensselillä ohuelti lakkaa kohtaan johon haluat servetin kiinnittää ja taputtele kevyesti
     sormenpäillä servetti kiinni.
3. Lakkaa ohuelti mutta peittävästi servetin päältä. Tässä kohtaa saa olla varovainen sillä servetti on
     haurasta ja repeää helposti.
4. Anna kuivua n. tunti.
5. Laita 150 (-170)  asteiseen uuniin 30 min. ajaksi


Päädyin kokeiluna tekemään oman nimikkomukin ja leikkasin näin kirjaimia servetistä.
Minä sain tässä kokeilussa oppia jo heti pari asiaa. Pensseli olisi saanut olla ohuempi, kuten näkyy, N kirjaimeen tuli ryppyjä jota kyllä aika helposti tapahtuu. I kirjain tuli siisteimmin kun oli helppo aseteltava.


 
 
Tässä näkee myös vähän eroa R ja I kirjaimen välillä... R kirjaimessa harmillisia ryppyjä ja I-kirjain taasen ihan sileä. Vaikuttaa lopputulokseen kuten kohta näkyy!
 
 
Muki tuli uunista ja harmikseni huomasin sen parista kohtaa kuin "kärähtäneen". En juurikaan katsonut uuniin vasta kun ajastin piippasi. Deka-lakan pullossa luki 170 asteisessa uunissa 30 min., lehdessä nyt katsottuani luki 150 astetta 30 min. --lieneekö tässä vaikutus.. tai oikeastaan kärähtäminen näyttää tapahtuneen eniten ilmakuplien kohdalla mikä on ihan loogista.  Myöskin koska olin lakkaa laittanut paksummalla pensselillä niin sitä tuli hitusen reunojen yli joka lopputuloksessa näkyy hieman kellertävänä kirjaimen reunoilla.
 
 

 
Ylhäältä katsottuna muki näyttää kivalta, tykkään korvan raidoituksesta, joka oli myöskin helppo suora suikale laittaa

 

 
 
Ihan en ole lopputulokseen tyytyväinen, mutta ehkäpä hyväksyn käyttöön...  Lähdin tätä kyllä tekemään ihan kokeilumielellä ja monesti ekasta kokeilusta saakin oppia niin, että toiseen mukiin ei ehkä sitten tule samoja virheitä...;-) Tämä on minusta onnistuessaan kiva lahjaidea!
 
Askartelun iloa ja kevättä kohti ohoi!
 
<3 Rina
 
 
 

Ei kommentteja: