tiistai 19. helmikuuta 2013

Kun tätä lunta riittää!

 
Niin, KUN TÄTÄ LUNTA RIITTÄÄ, sitä voi alkaa jo pakata laatikoihin ja lähettään ulkomaille... ;-)Meikä haluaisi jo kevättä kehiin!!!
 
Mutta sitä odotellessa ja lumen ympäröimänä tuli nyt lopulta kokeiltua tämmöistä josta joku joskus kertoi mutta en ollut ennen kokeillut.
 
Kuinka rakentaa sutjakkaasti lumilinna? Tarvitset ehjän pahvilaatikon josta leikkaat pohjan ja avaat kannen. Tämän jälkeen kannattaa teipata laatikon ympäri "raitoja" niin, että pahvilaatikko pysyy paremmin kuosissaan. Sitten vain laatikko maahan kehikoksi ja suojalunta lapioimaan! Kun laatikko on täynnä lunta, taputa napakasti mutta kevyesti (ei liian tiiviiksi). Sitten nosta laatikkoa varovasti ylemmäs vähän matkaa ja lisää lunta ja toista edellinen. Ja jälleen nosta laatikkoa ja toista sama ja siinäpä syntyy aika sukkelaan torni. Tässä muutama mitä kokeiltiin päiväkodilla...

 
Tämä "linna" ei tästä kovin paljoa koreammaksi ehtinyt tulla kun jo koki arvatenkin hieman vapaata muotoilua ja sen jälkeen lopullisen sortumisen, joka toki sekin hauskaa.
 
Mutta saitte idean päästä kiinni, toivon niin! Itse muistan lapsuudesta joitakin ihania lumilinnnoja ja linnakkeita ja tällä tekniikalla sellaisen tekisi hienosti tuohon takapihallekin.... mutta ei nyt, ei ainakaan tänään.
 
Lopuksi vielä ihana jonkun lapsen tekemä ruukku talvikukkanen 
Jotenkin niin hellyttävä minusta.

 
Hellyyttä!
 
<3 Rina

Ei kommentteja: