maanantai 19. marraskuuta 2012

Lumiukkoja ja möhömahatonttuja!


 
 
Hellurei! Nämä tontut ne ottaa ihan rennosti! Entäs sinä, näin marraskuun pirteällä säällä?! Kerro, kerro, kaipailen täällä hieman puheliaampia kävijöitä! ;-) 
 
Tänä vuonna olenkin sitten aloittanut jouluiset askartelut ajoissa.... tai sitten olen vain ajan tasalla, onhan nuo kaupatkin täynnä jo yhtä sun toista joululiinaa ja kynttilänjalkaa. Mutta ehtiipä kerrankin myös olla esillä vähän pidempään askartelut...
 
Tiedossa siis tonttuja ja lumiukkoja ja ikkunasomistusta lasten askarteluilla!  Räps, räps, kuvia on otettu sen mitä on ehtinny...
 
Ensimmäisenä lavalle astuu rohkeasti tönöttävät lumiukot. Näyttää kyllä ihan siltä, että ne voisivat haluta myös tanssia...ainakin tuo etummainen. Nämä lumiukot ovat saaneet muotonsa kolmesta eri kokoisesta massapallosta ja selkärankansa grillitikusta, jota täytyi kyllä hieman operoida lyhyemmäksi. Ei kai tässä sen kummempaa esittelyä. Kuumaliimaa käytin lumiukon alustaan kiinnittämiseen seka tonttulakin liimaamiseen (kun jostakin kumman syystä eri keeper ei halunnut toimia, kenties en ollut riittävän kärsivällinen...parempi siis polttaa sormensa )
 
 
Tästä vuorostaan alkaa tontun elämä:
rypistä paperia palloksi ja puhalla siihen henki ;-) 

 
Kas näin. Sitten päällystä maalarinteipillä niin, ettei tonttu lähde karkuun.
 
Tässä onkin jo tontulla jalat kiinni mahassa ja on jo saamassa vaatteita päälleen. Tämän tontun luoja valitsi tontulle sinisen asun.
 
                                     


Humps keikkaa. Jalat on nyt sieltä esillä ja pallomaha piilossa vaatteen alla.
 
Tässä tonttu jo päässyt viimeiseen vaiheeseen. On laitettu kädet ja niputettu kangas ylös ja kuumaliimalla kiinni paperipalloon, massapallo sitten kiinni pääksi ja sitten hattu ja sitten silmät ja nenä helmestä....ja tässä mietinnässä se, minkä ilmeen tonttu voisi omistaa... Hmm! Lapset saivat myös miettiä tontullensa nimen.

 
Kukkkuu, katsokaas! Pääsin tänne tonttukaverini kanssa! Meillä on tässä omat talot ja pihamaa. Hyvä on vahtia lapsia...;-)


On meillä täällä seurana myös vähän lumiukkoja...
 
 
ja naapuri kylässä asuu toinen tonttu...
 Osa tontuista pääsi sisälle vahtitehtäviin...


 
Valoisaa (aurinkoista, kirkasvaloista, sähkövaloista, kynttilänvaloista, takkatulenvaloista, tähdenvaloista...) marraskuuta!
 
<3Rina

Ei kommentteja: