sunnuntai 7. lokakuuta 2012

SUOLATAIKINAA

Hello!
 
Kovasti koitan saada purettua kuvia koneelta ja näitä eri ideoita...vielä riittää hommaa! Tässä nyt tämmöinen kun olen näistä ollut kovin innostunut. SUOLATAIKINA - paras resepti jota olen tähän asti kokeillut. Innostuin siitä myös kun tajusin ottaa käyttöön kirjainleimasimet ja sittenhän se on ihan loputonta... Kokeilin myös lehtien painantaa taikinaan. Onnistuikin paremmin kun miltä alkuun tuntui. Mulla on kanssa sellaisia ihan miniskidi piparkakkkumuotteja joilla olen sitten tehnyt pieniä sydämiä, tähtiä jne.
 
SUOLATAIKINA:
 
3dl vehnäjauhoja
1dl suolaa
1,5dl vettä
(elintarvikeväriä)
Sekoita jauhot ja suola keskenään ja lisää väri ja vesi joukkoon vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna taikinan tekeytyä muutama tunti ja muovaile haluamasi kuvio.
Paista kuvioita 100 asteessa, kunnes ne ovat kuivuneet kokonaan. Kuivumiseen saattaa kulua useampi tunti kuvioiden paksuuden mukaan. Maalaa kuvioiden jäähdyttyä.
 
 
   
 
<3 Rina

2 kommenttia:

Snadia kirjoitti...

Todella hyvä ohje suolataikinan tekoon! Kiitos tästä, tämän ansiosta aloin tutkimaan muutenkin todella mielenkiintoista blogiasi :)

Rina kirjoitti...

Hei Snadia,

Kiitos palautteesta ja kiva, että löysit blogini! Itse kanssa tykkään tästä suolataikina-ohjeesta, muutamaa on tullut kokeiltua ja tämä ehdottomasti paras niistä ;-) Käsillä ja sydämellä tekemisen iloa! :-)