perjantai 1. heinäkuuta 2016

JÄÄPALAMAALAUSTA
HELLUREI,

Kesäkuu meni,  mutta kesä ei onneksi vielä! 

Nautitaan nyt valosta, kesästä ja sen suomista mahdollisuuksista. Itse maalasin tänään pitkästä aikaa akryylimaaleilla taulun, josta en ole vielä varma tuliko valmiiksi. Siitä ei siis nyt kuvaa. 

Tässä kuitenkin nyt ajattelin teille laittaa tämmösiä kuvapläjäyksiä nyt jokusen. Ehkä innostutte kesän aikana kokeilemaan?!? :) 

JÄÄPALAMAALAUS on yksinkertainen tekniikka, joka tuli kerran Pinterestissä vastaan ja jota päätin kokeilla! Kiersin tuolloin taidekasvattajana  eri päiväkodeissa ja pienille lapsille on joskus vaikea keksiä JOTAIN UUTTA niinpä innostuin kokeilemaan tätä. Ainoa jännitehän tässä touhussa oli se, ettei lapset luule jääpalamaalia mehujääksi ja pistä suuhunsa! ;) Näin ei onneksi päässyt käymään vaan kyllä näitä pyöriteltiin paperilla ihan mielenkiinnolla ja ihmeteltiin yhdessä jään sulamista ja pienenemistä samalla... :)

Tähän hommaan tarvitset vain peitevesivärinapit (parempi pigmentti) joista lisäät väriä  jääpalamuottiin laitettuun veteen. Muotin päälle tämän jälkeen teipataan pahvi ja tikut läpi ja sitten pakkaseen. Tunnustan, tässä oli inasen säätämistä mutta ihan passade hyvin. 

Suosittelen kokeilemaan! Jos itse tätä vielä teen, otan sekatekniikat käyttöön ja annan lapsille varmaankin ensin vahaliidut joilla piirtää. Mielenkiintoista olisi myös kokeilla vähän isompien lapsien kanssa miten he ottaisivat tämän käyttöönsä, kuinka innostuisivat... Itse tätä  toteutin yhdessä ryhmässä jossa oli 1-2vuotiaita lapsia joten se oli sellaista uteliasta ja melko pienimuotoista kokeilua. 

Tässä muutama kuva vielä:
Oletteko jo kokeilleet tätä? Minkälaisia kokemuksia ollut?   Kiva olisi kuulla!

<3 Rina

Ei kommentteja: