tiistai 8. tammikuuta 2013

KELMUMAALAUS

 
 
 
 
 
KELMUMAALAUS - mitä se on?
 
 
Kelmumaalaus on ihastuttava tekniikka jonka opin vasta noin vuosi sitten. Tämä yksinkertainen tekniikka sopii toteutettavaksi kaikenikäisten kanssa.
 
TARVIKKEET:
Vesivärit
pensseli
vesikippo
vesiväripaperia
kelmua
sakset
 
 
Tässä ohjeet kuvien kera:
 
1.  Maalaa paperille haluamillasi väreillä vapaasti, käytä runsasta väriä ja reilusti myös vettä (ei kuitenkaa ihan lainehtemiseen saakka mutta tässä työn kosteustasolla on tärkeä osuus työn onnistumisen kannalta...)
 

2) Leikkaa reilun kokoinen pala kelmumuovia ja peitä vesivärityö sillä, anna "liimautua" kiinni.
3. Rypistele kelmua sormenpäillä paperin pinnalla niin, että syntyy ryppyjä.  
 
 
4. Kun olet tyytyväinen "ryppyihin" (koita eri suuntiin, tulee erilainen vaikutelma), jätä työ kuivumaan. Älä poista kelmua! 
 
 
                                 

5. Kun työ on kuivunut, poista kelmu. Työhön on tullut kauniit jäljet kuin värikkäät kuurankukat.

 Lopputulos on kuin taideteos - riittävä kosteus takaa sen, että syntyy kauniita kuvioita kelmun rypytyksen ansiosta. Tämä on kaunis korttipohja tai voi jatkotyöstää johonkin jos raaskii ;-). Viime vuonna taisimme tehdä pupun taustaan kiinni, vanusta maha ja pää, paperista korvat. Alla olevan tyyliseen pohjaan (sinisen sävyillä maalattuun) voisi esim. maalata marjoja. Vinkkinä muuten "pistemaalaukseen": pistä pieni sinitarrapallo pillin päähän ja käytä sitä täplien/marjojen/pisteiden maaalaamiseen. Näppärää!

Tässä vielä muutama kuva lisää valmiista töistä...
 


 
 
 
 
 
 
<3 Rina
 
 

Ei kommentteja: