sunnuntai 16. joulukuuta 2012

TALVIASKARTELUA

 
Tämä lumiukkokuoro näyttää siltä kuin olisi juuri lopettanut laulamasta, eikö näytäkin? Ehkä laulu oli Let it snow, let it snow, let it snow.... Ja luntahan on satanut, mutta en ole vielä saanut ulos tehtyä lumiukkoa.  Lumienkelin kyllä! ;-)
 
 
 
TARVIKKEET:
 
Pilttipurkki
valkoista peitäväriä
tuputussieni
liimaa
iso massapallo pääksi
pakkausmuovia käsiksi
mustaa ja oranssia kartonkia (hattu, napit, nenä)
sakset
muovisilmät
huiviksi nauhaa tai narua
 
 
Työvaiheet:
Tuputa ohut kerros maalia pilttipurkin päälle ja anna kuivua. Liimaa massapallo kiinni purkkiin ellet halua tehdä siitä pientä säilytysrasiaa. Leikkaa kartongista hattu (kolme palaa: alaosa rinkilä, lieriö, sekä ympyrä hatun yläosa), napit ja nenä liimaa paikoilleen. Liimaa silmät ja pakkausmuovipyörylöistä kädet. Piirrä suu ja ihastut omaan lumiukkoosi! Eikö olekin nämä kaikki niin oman näköisiään!  
 
 


 
 
 
PINGVIINI JA IGLU
 
Pakkausmuovista on hauska myös rakentaa.  Annoin lapsille pahvilautaset jotka laitettiin nurinpäin ja jonka päälle he saivat rakentaa haluamansa lumilinnan tai iglun. Liimaa ja pötkylöitä, hauskaa ja helppoa. Lopuksi sai tehdä pingviinin jätskitikun päähän (helppo leikkiä sen kanssa).
 
 


 
 
 
Askartelun iloa!
<3 Rina
 
 


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei
Ihania ideoita sinulla täällä :). Miten sait pilttipurkki lumiukkojen hatut pysymään koossa? T.peukalokeskelläkämmentä..

Rina kirjoitti...

Hei,

Anteeksi nyt vasta olen täällä, ehkä sait jo hattuongelman ratkaistua? Mutta siis ihan käytin erikeeperliimaa , ensin taidettiin tehdä lieriö, joka sitten dipattiin kevyesti kummastakin päädystä liimaan ja kiinnitetttin sitten toinen pää isompaan rinkulaan eli hatun alaosasaan ja sitten painettiin hatun päälliösa eli se pienempi rinkula päälle. Toivottavasti onnistui ja hei, askartelun iloa!!! t.Rina