perjantai 19. lokakuuta 2012

Sadepäivän iloksi

 
 
KEPPIKORISTEET
 
Viikko sitten rivitaloyhtiössämme pidettiin pihatalkoita ja lavalle kertyi kaikenlaista risua ja oksaa. Tein minäkin töissäni osuuteni mutta lavahan oli minulle  kuin markkinapöytä ;-)... toiset kantoivat lavalle risuja ja minä taasen katkoin keppejä ja oksia sopivan pituisiksi oksasaksilla. Ihanaa-naa-naa!  
 
Innostus taisi olla tarttuvaa sillä sinä iltana muistui mieleeni myös eräs ns. vanha askartelu jota en tiedä miksi kutsutaan. SAAPI KERTOA kuka tietää, tyttäreni kanssa nyt päädyimme tylsään nimeen keppikoristeet. Tyttäreni siis innostui askartelemaan tätä muistamaani askartelua ja keri näin sateenkaariväriä muuten hämärään iltaan... yllä oleva kuva on minulle ihan väriterapiaa!
 
Ai että mistä siis on kyse? Annanpa kuvien taas enempi kertoa puolestaan...
 
Tarvitset:
Kaksi samanpituista keppiä
Rautalankaa tai muuta lankaa jolla sitoa tukevasti kepit ristikkäin toisiinsäa
villalankaa tai muuta narua
 
 
ALOITUS: Sido langanpää yhden kepin keskustaan ja kierrä yksi kierros ekan kepin ympäri ja jatka toiseen. Pidä lanka riittävän tiukkana. Jatka samalla tavalla ympäri kehää.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Tyttäreni innostui tekemään nämä kaksi yllä olevaa. Sitten saapui serkkutyttö yökylään ja johan syntyi ihan tehdas. Vuorokaudessa näitä syntyi 15 kappaletta. Kaikista ei ole tässä kuvaa...
Tämän punavalkoisen minä tein, kun innostuin kokeilemaan pienempää kokoa ja sain ajatuksen tehdä työtä kahdessa eri tasossa (narun kiepautus eri suuntaan)... voisipa olla kiva kuusenkoriste!?  Niiden pienten keppitähtien kanssa... ;-)

 
 


 
 
 
Jos joku tietää näille tekeleille ns. oikean nimen, kiitos vinkistä!
Ehkä tästä lokakuun sateesta selviääkin puuhastelemalla....
<3 Rina

                                                         

Ei kommentteja: