sunnuntai 16. syyskuuta 2012

PIRATE DAY

HULABALOOBALAI!

Vietimme päiväkodissa merosvo-naamiaisia. Tässä pari juttua sieltä!

Kerrankin kävi niin, että muistista tuli mieleen tekniikka jota hyödyntää kun mietin millä tavalla saisin nopeasti tehtyä meille merirosvolipun! 

Tekniikkana kankaan kuviointi kloriitilla! Yleensähän varotaan että ei sotketa vaatteita kloriittiin, mutta tekniikkaa voi käyttää hyvin tarkoituksenmukaisesti! Tässä sekoitin puolet vettä, puolet kloriittia ja kirjoitin pensselillä tekstin mustaan kankaaseen. Näin kävi: 
Tässä lipun toiselle puolelle hutaistu pääkallo...

 
Tämä kloriitilla kankaan kuviointi on mielenkiintoinen tekniikka, yllätyksellinen! Sillä koskaan ei tiedä mikä väri kankaasta tulee esiin. Kerran kokeillin viininpunaiselle puuvillakankaalle eri vahvuisilla kloriitti-vesi seoksilla ja esiin tuli todella kauniita kullankeltaisia sävyjä... Tästä täytyy koota kuvia sillä mulla on olemassa näytekansio joista en ole ottanut kuvia laisinkaan. Siis kun taas joudan... ;-)
 
 
 
Mutta lapset saivat myös hieman "uimahalli-hajua" askarteluihinsa, sillä askarreltiin lasten kanssa merirosvolaivat maitotölkin puolikkaasta...
 
Tarvikkeet:
 • Halkia leikattu maitotölkki - maalarinteipillä teipattu jota väri pysyy (joskus maalasimme maitotölkkejä ja kuivuttuaan maali rapisi pois...)
 • vahaliituja tai maalia (esim.akryyli), voi koristella laivan myös kankaalla, paperilla... jälkikäteen ajattelin että tyyliä laivaan voisi tulla myös ihan ilmastointiteipistä!
 •  viinipullon korkki ja grillitikku mastoksi (painetaan grillitikki viinipulllon korkkiin)
 • pala mustaa kangasta merirosvolipuksi joka kuvioidaan kloriitilla (ja varotaan niitä vaatteita! ;)
 • halkaistu talous tai wc-papru rulla johon leikataan viillot ja "istutetaan" maitotölkin reunoille. Ajattelin että laivan reunaan rullan alle voisi piirtää pyöreät laivan ikkunat.
 • Liimaa (eri keeper) jolla kiinnitetään lippu salkoon! ;-)
 • Kuumaliimapyssy, jolla saadaan masto kiinni laivaan
...ja eikun vesille! Työn tiimellyksessä hoksasin onneksi vielä, että voidaan tehdä lapsille leikkipisteitä levittämällä sinisiä kankaita järveksi/mereksi jonka äärellä lapset voivat leikkiä itse tekemillä merirosvolaivoillaan. Muutamat innostuivat siitä heti! Niin ja täytyyhän laivassa olla merirosvo, piirsin valmiin sorminukke pohjan jonka isommat saivat leikata ja värittää. Pienemmille leikattiin valmiiksi jotta ei rosvot ihan heti joudu saksissa kuoleman kieliin.
 
Tässä vielä muutama kuva.
 


 
 
 

 
 
Tämän lisäksi lapset maalasivat omat aarrekartat.
 
Muita ideoita merirosvo-askarteluun (mitä minä en nyt joutaneet toteuttaa)
 • tummasta hedelmäkennosta silmälappu (ei vaan ole hurjan kestävä, tehtiin niitä viime vuonna)
 • Pahvimukista Kapteeni Koukun käsi! Tee pahvimukin pohjaan reikä ja sieltä esim. kierrä kolme piippurassia "yhdeksi" jotta tulee paksuutta ja tee siitä taivutettu koukku tai päällystetystä rautalangasta, mikä nyt tuntuu parhaalta!
 • Pahvilautasesta voi myös askarrella merirosvo-naaman liimamaalla kankaasta huivin, silmät ja suun, parran ym. voi piirtää.
 • Papukaija voisi olla kiva myös askarrella!
 • Merirosvojuhlissa pitää olla aina laiva ja sen voi rakentaa mielikuvitusta käyttämällä myös olemassa olevista huonekaluista. Ja AARRE! Viime vuonna teimme aarrekartan päiväkodin pihasta, teimme kepeistä nuolia jotka myös auttoivat aarteen luokse...pienten herkkujen äärelle!  Tänä vuonna aarre löytyi sisältä sanaleikin avulla. Tosi hauska idea työkaveriltani!
 
 
Mukavaa viikkoa kaikille!
 
<3Rina
 
 
 
   
   
   
 
 
 
 

Ei kommentteja: